Charlotte van Vliet

Charlotte van Vliet

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Charlotte van Vliet, moeder van dochter Juliette (groep 5 van de Groen van Prinsterer, Hilversum). Ik ben ‘van huis uit’ leerkracht basisonderwijs en daarnaast ook onderwijskundige. Bij toeval ben ik jaren geleden, tijdens een stage, in het bedrijfsleven en de ICT consultancy terechtgekomen. Enkele jaren geleden ben ik bewust uit deze hectiek gestapt. Ik heb even rust ingebouwd om me te focussen op activiteiten en werkzaamheden die me echt motiveren en waar ik energie van krijg.

Mijn conclusie is dat mijn passie bij het onderwijs ligt. Met enorm veel plezier werk ik vanaf het begin van dit jaar als onderwijsmanager bij PIOS Studiebegeleiding in Hilversum. Bij PIOS worden kinderen vanaf groep 3 tot aan het HBO door een groot aantal gedreven professionals begeleid bij hun onderwijsvragen en/of leerproblematiek. De ontwikkelingen in het onderwijs volg ik vanuit mijn vak en interesse voortdurend.

Sinds mijn dochter naar de basisschool gaat, ben ik erg betrokken bij de Groen van Prinsterer en heb ik fijne contacten opgebouwd met leerkrachten, schoolleiding en ouders. Als ouder maak ik op dit moment deel uit de MR van de Groen. Al tijdens het eerste overleg is mij snel duidelijk geworden dat we als relatief kleine familieschool veel van elkaar kunnen leren in het samenwerkingsverband Unita op het gebied van passend onderwijs en een goede organisatie en evaluatie.

Inmiddels heb ik me verder verdiept in het Groeidocument en Handelingsgericht Werken. Informatievoorziening voor ouders (inclusief het ophalen van ervaringen van ouders met het door Unita aangeboden passende onderwijs), transparantie en in het bijzonder zeggenschap vind ik daarbij cruciaal.

Ik vind het prettig om als lid van de OPR van Unita dichtbij de informatielijn te zitten. Als school, maar ook vanuit het samenwerkingsverband Unita dragen we samen verantwoordelijkheid en zorg voor zo goed mogelijk onderwijs voor alle kinderen.