Via de nieuwsbrief GGD GV informatie over het aanvragen van subsidies voor “Jong Leren Eten”, een “Watertappunt” en de “Stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit”.

 

 

Subsidie Jong Leren Eten
Wilt u als school leerlingen meer in aanraking brengen met kennis en activiteiten over voeding, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken? Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunt u subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie
of gastles op het gebied van voeding.
 
Vanaf 1 september 2020 kunt u belangstelling voor deze subsidie kenbaar maken. Per schoollocatie kan maximaal €2.000,- aangevraagd worden. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

 

 

Subsidie Watertappunt
Water drinken is goedkoop, lekker en gezond. Om het drinken van kraanwater te stimuleren is er de Subsidieregeling Watertappunten, voor zowel binnen als buiten!

Van 23 september – Nationale Kraanwater dag – tot en met 14 oktober
kunt u uw belangstelling kenbaar maken. De stimuleringsregeling Watertappunt bestaat uit een tegemoetkoming van 75% van de kosten met een maximum van €2.000,- per schoollocaties. De vergoeding is voor de aanschaf, aanleg en het onderhoud van het watertappunt. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Ook de lokale JOGG-regisseur kan uw school hier informatie en advies over geven:
Blaricum: Nick Scholten nick@sportiefengezondbel.nl
Gooise Meren: Miek van Setten m.vansetten@gmbeweegt.nl
Hilversum: Alexandra Ochsendorf aochsendorf@teamsportservice.nl
Huizen: Frank Wolfs f.wolfs@huizen.nl

 

 

Stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit
Wilt u als school extra aandacht besteden aan het thema Relaties en Seksualiteit?
Dat kan met de Stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit.
Bij dit thema leren leerlingen om te gaan met onderwerpen als gezonde relaties, wensen en grenzen en diversiteit. Ook durven jongeren vragen te stellen over bijvoorbeeld veilig vrijen en zwangerschap. Dit draagt bij aan een positieve en gezonde seksuele ontwikkeling en zo leren ze respectvol met zichzelf en met anderen om te gaan.

Van 5 oktober tot en met 16 november kunt u uw belangstelling hiervoor kenbaar maken.
De stimuleringsregeling bestaat uit een geldbedrag van maximaal €5.000,- per schoollocatie. Uw school gaat dan werken volgens de Gezonde School-aanpak. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Voor informatie en advies kunt u ook terecht bij Brigit Hamburg,
adviseur Gezonde School bij de GGD. 
b.hamburg@ggdgv.nl

Het aanvraagproces verloopt via www.mijngezondeschool.nl van de Gezonde School.