[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 195
  • Bestandsgrootte 430.76 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 11 juli 2022
  • Laatst geüpdatet 23 januari 2024

Fermate folder

Fermate is een initiatief van de Vrijeschool Michael in Bussum in samenwerking met Unita, Qinas en de Huizermaat. Vanaf het schooljaar (2023-2024) gaat deze nieuwe regionale tussenvoorziening van start. De locatie is op de Vrije School Michael, Esther de Boer van Rijklaan 24, in Bussum.

Fermate is een overgangsjaar richting voortgezet onderwijs voor leerlingen die versneld door de basisschool zijn gegaan. Deze cognitief slimme, jonge leerlingen zijn vaak nog niet toe aan doorstroom naar de brugklas. Meestal is bij hen nog groei wenselijk in persoonlijke en sociale ontwikkeling en executieve vaardigheden/leerstrategieën.

Het curriculum van Fermate (een muziekterm die “nog even aangehouden noot” betekent) is ontwikkeld in samenwerking met PO en VO docenten (van de Huizermaat Talent). Bepaalde elementen uit het vrijeschool onderwijs worden in het lesprogramma opgenomen. Denk aan thematisch onderwijs (onderzoekend en ontwerpend leren) en veel aandacht voor muziek, toneel en kunstvakken. Daarnaast worden wekelijks 2 blokken door VO docenten (van de Huizermaat Talent) les gegeven (o.a. aardrijkskunde, kennismaking leren vreemde taal, science, kunst) en zijn er vaklessen zoals handvaardigheid, gym, vreemde taal (Russisch) en schaken die door specialistische vakmensen worden gegeven.

Leerlingen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen via een verkennende consultatie bij het loket van Unita worden aangemeld. Een HB specialist van Unita kijkt dan samen met de school, ouders en kind of dit tussenjaar passend kan zijn. Er zijn ongeveer 16 plaatsen, bij over-inschrijving wordt gekeken naar de groepssamenstelling.