Wat was voor u de reden om te solliciteren op de vacature in de CvT?
Ik heb zelf een passie voor leren en onderwijs, maar heb vooral de afgelopen jaren in de zoektocht naar het juiste onderwijs voor mijn kinderen ervaren hoe belangrijk dat is voor een kind. Mijn kinderen zijn allebei HB en we hebben de afgelopen jaren een flinke zoektocht achter de rug in de regio waar we toen woonden in een ander deel van het land. Ik zou graag deze ervaringen – gecombineerd met mijn professionele ervaring – inzetten voor Unita.

Wat is uw “carrière“ in het onderwijs?
Ik doe een promotieonderzoek aan Nyenrode en geef als vaste gastdocent les aan de universiteit op het gebied van duurzaamheid. Zelf heb ik diverse opleidingen gevolgd aan de universiteit, Bedrijfskunde, Registercontroller en Corporate Social Responsibility. Ik geniet ervan mij continue te blijven ontwikkelen en uitdagen.

Wat is uw “carrière” als bestuurder?
De afgelopen 20 jaar heb ik in diverse financiële rollen gewerkt, waaronder als Financieel Directeur in het bestuur van diverse organisaties. Daarnaast ben ik werkzaam geweest in het bestuur van diverse stichtingen.

Misschien nog wat meer over uw achtergrond
Op dit moment werk ik als consultant circulaire economie voor bedrijven, overheid en financiële instellingen om strategie en business modellen uit te werken en te implementeren. Ik verbind duurzame proposities met winstgevendheid. Ik doe dit als zelfstandige en werk bovendien samen met diverse partners. De afgelopen jaren heb ik in mijn promotieonderzoek onderzoek gedaan (en doe ik nog steeds) naar het financiële spanningsveld van de circulaire economie. Verder ben ik moeder van twee prachtige zonen die allebei op het middelbaar onderwijs zitten, ben ik getrouwd met Albert en wonen we in Baarn.

Wat zijn uw eerste indrukken van Unita?
Mijn eerste ervaringen met Unita is dat de organisatie vanuit een sterke visie werkt, een warme organisatie is en zeer betrokken bij de kinderen waar ze voor zijn. In de regio waar we hiervoor woonden, heb ik als ouder hulp gezocht voor mijn HB-kinderen en was ik heel blij geweest met zo’n samenwerkingsverband met zoveel liefde voor kinderen en hun passend onderwijs.

Heeft u speciale belangstelling voor bepaalde thema’s binnen Unita?
Met mijn financiële achtergrond zal ik accent leggen op de financiële stromen en de maatschappelijke waarde die Unita hiermee creëert. Als moeder van 2 HB-kids ligt ook bij het onderwerp hoogbegaafdheid een deel van mijn belangstelling. Daar kan in het Nederlandse onderwijssysteem nog zeker verbeterd worden.

Wat kunnen we van u verwachten?
Vanuit mijn werk ervaar ik hoe waardevol het is om af en toe een invalshoek vanuit een andere sector te zien. Daar ligt in mijn ogen als onafhankelijk lid zeker een rol voor mij weggelegd. Ik zal juist vragen stellen over waarom dingen gaan zoals ze gaan vanuit nieuwsgierigheid, maar kan soms ook alternatieven aandragen hoe het anders zou kunnen. Daarin zal ik waar mogelijk de directeur-bestuurder met raad en daad terzijde staan.

Wat zou u kunnen betekenen voor een school en leerkrachten?
Als toezichthouder ben ik er vooral om de directeur-bestuurder bij te staan en te waarborgen dat kennis en middelen op de juiste manier worden ingezet. Bij een goedlopende organisatie zullen school, leerkrachten en ouders zullen daar waarschijnlijk niet veel van merken.