Mijn naam is Erik van Wattingen, 53 jaar, en ik ben begin maart 2023 gestart als onafhankelijk lid in de Commissie van Toezicht. Ik woon in Wormer, samen met mijn partner, twee zonen en twee stiefdochters. In het dagelijkse leven ben ik gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Koggenland, de groene long tussen Hoorn en Heerhugowaard. Deze gemeente telt circa 24.000 inwoners en in de ambtelijke organisatie zijn 225 mensen actief. Ik ben op dit moment tien jaar werkzaam bij de lokale overheid, daarvoor heb ik gewerkt voor organisaties als ABN AMRO, War Child en Radio 538.

Op dit moment ben ik voorzitter van het bestuur van SPURD, ook een toezichthoudende functie. Deze organisatie is in Purmerend verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie van de sportfaciliteiten in de genoemde gemeente. Tot medio vorig jaar ben ik voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van OPSPOOR. De stichting die in Zaanstreek-Waterland in 6 gemeentes op 37 scholen openbaar en speciaal basisonderwijs verzorgd voor in totaal circa 8.500 leerlingen.

De doelstelling van het samenwerkingsverband Unita spreekt mij aan. Ieder kind heeft immers talenten, alleen is de vraag hoe je daar het beste een beroep op kunt doen. Soms hebben kinderen daar hulp bij nodig en dan is het mooi dat een organisatie als Unita klaar staat om passend onderwijs te bieden. Met mijn kennis en ervaring wil ik een (toezichthoudende) bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het samenwerkingsverband.