Sinds 2018 ben ik bestuurder bij Talent Primair, een stichting van 24 basisscholen in de Gooi- en Vechtstreek. Talent Primair is één van de grotere besturen binnen Unita. Wij werken nauw samen met Unita om passend onderwijs te bieden aan onze leerlingen. We ervaren daarbij dagelijks hoe fijn het is om onderdeel te zijn van een krachtig samenwerkingsverband. In mijn rol als afhankelijk lid van de Commissie van Toezicht wil ik bij dragen aan die kracht van Unita.

Passend onderwijs heeft altijd mijn belangstelling gehad. Vooral de vraag: zijn er grenzen aan inclusiviteit. Voordat ik bestuurder bij Talent Primair werd, heb ik 20 jaar bij de Inspectie van het Onderwijs gewerkt.  Daar heb ik aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het toezicht op de samenwerkingsverbanden en passend onderwijs (en de voorloper ‘weer samen naar school’). Ik ben altijd geboeid geweest door de vraag in welke mate toezicht behulpzaam is voor de ontwikkeling van kwaliteit.

Ik denk dat de ervaring die ik heb opgebouwd zowel als toezichthouder als bestuurder mooi kan samenkomen in de functie van lid CvT bij Unita.